Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Nieuwe foto's van jarige Vincent en Josephine

8 januari 2021 · Leestijd 2 min

Het is de tiende verjaardag van prins Vincent en prinses Josephine. Ter ere van de feestelijke dag deelt het Deense koninklijk huis nieuwe foto's van de tweeling.

Vincent en Josephine zijn de jongste kinderen van kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary. Op de foto's is Josephine gekleed in een geel net pakje met een bijpassende gele strik in haar haren. Vincent is gekleed in een witte blouse met omgeslagen mouwen.

"De tweeling werd vandaag 10 jaar geleden geboren in het Rigshospitalet in Kopenhagen, 26 minuten na elkaar. Prins Vincent om 10.30 uur en prinses Josephine om 10.56 uur", luidt het onderschrift.

Lees verder na de foto's.

Verjaardagscadeau

Prinses Josephine en prins Vincent vieren vrijdag hun tiende verjaardag en dat is voor het Deense hof reden om de tweeling te trakteren op een koninklijk monogram.

Het monogram van Josephine bestaat uit de hoofdletter J, "die sterk cursief staat en met een poëtische en levendige uitdrukking", met daarboven een kroon. Voor het monogram van Vincent is gekozen voor een V met "een solide klassiek linkerdeel, gecombineerd met een speelse, toekomstgerichte dubbele lijn naar rechts". Ook hier is de initiaal voorzien van een kroon erboven. De monogrammen zijn ontworpen door een drietal grafisch ontwerpers.

Bekijk de monogrammen hieronder!

Bron: ANP

Foto's: Det Danske Kongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--