Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Pakistan is dol Máxima

26 november 2019 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is nog niet uit Pakistan vertrokken of ze heeft alweer een uitnodiging gekregen om terug te komen. De invitatie kwam van Reza Baqir, de kersverse gouverneur van de State Bank of Pakistan. Die had dinsdagmorgen in de centrale bank in Islamabad een lang en indringend gesprek met de koningin. Hij ziet haar graag volgend jaar al terugkomen.

Máxima, die Pakistan bezoekt voor de Verenigde Naties om het Aziatische land te helpen bij het beter toegankelijk maken van financiële diensten voor de hele bevolking, hield zich diplomatiek op de vlakte. "We zullen zien waar we zijn", hield ze zich op de vlakte. "Insha'Allah", voegde ze de in islamitische landen gebruikelijke wens eraan toe: 'als God het wil'.

Máxima zal ook gedacht kunnen hebben dat ze eerst nog maar eens moest zien of de ambities van de enthousiaste bankgouverneur waargemaakt kunnen worden. Hij wil namelijk dat ze aanwezig is bij de implementatie van een nieuw programma, 'Micropayments Gateway'. Dat moet voor het mkb de kosten van kleine betalingen verminderen en digitale betalingen stimuleren.

Uitnodiging

In de huidige planning staat die uitvoering gepland voor eind volgend jaar, maar de ambitieuze Baqir wil het minstens een half jaar naar voren halen. "In het tweede kwartaal van het jaar. Mijn medewerkers worden al gek van me", stelde hij tijdens de bijeenkomst met de koningin.

Later op de ochtend, in aanwezigheid van Baqir en de federale minister van Economische Zaken, was ze om getuige te van de ondertekening van de overeenkomst die de 'gateway' mogelijk maakt.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Imago

Ook de rest van de bevolking van Pakistan is positief gestemd over het bezoek van Máxima. Ze geloven dat het bezoek van de koningin het imago van Pakistan in de rest van de wered versterkt. Dat vindt 82 procent van de deelnemers aan een opiniepeiling die de Pakistaanse krant The Express Tribune de afgelopen 24 uur op sociale media hield.

"Denkt u dat de visite van koningin Máxima na het eerdere bezoek van het Britse koninklijke paar het imago van Pakistan wereldwijd zal versterken?", luidde de vraag die de krant uit Karachi op Twitter en Facebook stelde. De deelnemers op Twitter waren overigens een fractie gereserveerder: 75 procent vond dat Pakistan met de komst van Máxima was geholpen.

Het Britse bezoek was een verwijzing naar het succesvolle en in Pakistan massaal gevolgde bezoek van prins William en echtgenote Catherine vorige maand.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--