Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Royals in zomers en zonnig geel

4 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Het vakantieweer in eigen land blijft er zomers uitzien en de zon laat zich volop zien. Een leuke reden om op deze donderdag een aantal gele outfits op een rijtje te zetten, want deze kleur straalt volop vrolijkheid uit.

We beginnen ons overzicht met een gele jurk van Meghan, de hertogin van Sussex. En dat is niet zomaar, want de echtgenote van prins Harry viert vandaag haar 41e verjaardag.

Meghan-gele-jurk

Schoonzus Catherine kiest met enige regelmaat voor een geeltint. De knalgele jurk die ze onlangs droeg tijdens de vrouwenfinale van Wimbledon ging in maart ook mee in haar koffer naar Jamaica.

Catherine-in-zachtgeel-en-knalgeel
Catherine-gele-jurk-Jamaica

Koningin Elizabeth heeft in haar garderobe alle kleuren van de regenboog, dus de kleur geel komt af en toe ook voor de dag.

Koningin-Elizabeth-gele-outfits

In de zomer van 2017 waren koning Felipe en koningin Letizia van Spanje op staatsbezoek in Groot-Brittannië. De Spaanse koningin arriveerde bij Buckingham Palace in een geel ensemble. Een verrassende look, want Letizia zien we niet vaak in geeltinten.

Koningin-Letizia-in-gele-outfit

In de kledingkast van haar 'collega' Máxima hangen zeker weten meer gele outfits. Koningin Máxima zien we regelmatig in deze sprankelende kleur.

Koningin-Maxima-gele-broek-en-blouse-geel
Koningin Máxima droeg de set tijdens een actief bezoek in 2020.
Op 30 april 2015 is het koningspaar op zonnig Bonaire om de feestdag Dia di Rincon mee te vieren.
Op 30 april 2015 is het koningspaar op zonnig Bonaire om de feestdag Dia di Rincon mee te vieren. Koningin Máxima danst vrolijk mee in haar gele japon met overslagrok.
Koningin Maxima straalt op Saba in een geel jurkje dat op het lijfje is bezet met poederkleurig
Koningin Maxima straalt op Saba in een geel jurkje dat op het lijfje is bezet met poederkleurig kant. De japon is van modehuis Natan.
Deze zijden japon met ingeweven bloemmotief is van het Belgische modehuis Natan.
Deze zijden japon met ingeweven bloemmotief is van het Belgische modehuis Natan.

Voor prinses Charlène van Monaco ziet het leven er na langdurige ziekte weer een stuk zonniger uit. De echtgenote van prins Albert pakt sinds kort haar koninklijke taken weer op. Vorige week bracht ze een bezoek aan een zorginstelling in het vorstendom aan de Middellandse Zee én dat deed ze in zonnig geel.

Prinses-Charlene-gele-zomerse-jurk-1
Prinses-Charlene-gele-zomerse-jurk-2

En last but not least: deze twee knalgele jurken mogen natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht. De zomerse jurk van prinses Amalia van Koningsdag 2020 én - wie herinnert zich niet - de knalgele galajurk van de Noorse koningin Sonja, die zij droeg tijdens het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden. Koningin Sonja haalde deze jurk onlangs weer tevoorschijn: voor het galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van haar kleindochter prinses Ingrid Alexandra.

Prinses-Amalia-gele-jurk-Koningsdag-2020
Koningin-Sonja-gele-galajurk
ANP-450564084

Foto's: ANP / Palais Princier de Monaco - © Eric Mathon

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--