Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk terug: Blauw Bloed volgt prins Jaime tijdens bezoek aan vluchtelingenkamp Kenia

19 december 2018 · Leestijd 2 min

Prins Jaime de Bourbon de Parme (46) is sinds 1 september speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en bezocht een groot vluchtelingenkamp in het noorden van Kenia. Blauw Bloed volgde de zoon van prinses Irene en legde zijn bezoek aan het Afrikaanse land vast.

Het bezoek van de prins stond grotendeels in het teken van het ontmoeten van vluchtelingen. Jaime zag met eigen ogen hoe het kamp ‘Kakuma’, dat letterlijk ‘nergens’ betekent, georganiseerd is. In het kamp dat al ruim vijfentwintig jaar bestaat verblijven vluchtelingen uit onder andere Zuid-Soedan, waar een burgeroorlog heerst en de helft van de bevolking ontheemd is. Tegenwoordig staan er in ‘Kakuma’ geen tenten meer, maar zijn er huizen gebouwd. De vluchtelingen drijven handel met elkaar en zo ontstaan er bedrijfjes. De neef van Willem-Alexander sprak tijdens zijn bezoek ook met de VN-hulpverleners.

Wilt u meer weten over het werk van de UNHCR of een bijdrage leveren bezoek dan hun website.

Lees verder onder de foto’s.

Bedrijfsleven

Als speciaal adviseur van de UNHCR wil prins Jaime het bedrijfsleven betrekken bij de vluchtelingenproblematiek. De reserves van de vluchtelingenorganisatie van de VN zijn op en geld is hard nodig. De prins bezocht ook Nairobi, om onder meer met een groot diner nieuwe bedrijven voor zijn missie te winnen.

Genève

Voordat Jaime aan het werk ging voor de Verenigde Naties was hij de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad. Afgelopen zomer verhuisde hij voor zijn nieuwe functie met zijn gezin naar Genève, nadat hij zelf met de UNHCR contact had gezocht om er te kunnen werken. De prins werkt vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de vluchtelingenorganisatie van de VN.

Wilt u meer weten over het werk van de UNHCR of een bijdrage leveren bezoek dan hun website.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--