Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk wat leuk! Koningin Máxima laat nagels vijlen door leerling Máximacollege

9 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdag een verrassingsbezoek gebracht aan het Máximacollege in Ridderkerk. Tijdens het werkbezoek ging het over het praktijkonderwijs dat op de school wordt gegeven. De koningin kreeg een rondleiding langs verschillende praktijklokalen zoals een werkplaats, naaiatelier en restaurant.

Máxima maakte ook een stop in het lokaal waar leerlingen les krijgen in uiterlijke verzorging. In een voor de opleiding ingerichte kapsalon hoorde ze van leerlingen wat zij zoal leren. Dat gaat van invlechten en knippen tot het aanbrengen van highlights. De koningin, die ondertussen zelf ook een borstel ter hand had genomen om wat afgeknipt haar van de pop af te vegen, wilde weten of ze het "mooi vinden om te doen". Ook was ze benieuwd wat ze het leukste vinden aan hun opleiding.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege
Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege_1A
Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege_1

In hetzelfde lokaal was ook een manicure. Máxima maakte van de mogelijkheid gebruik om daar haar nagels te laten vijlen. "Durf je dat?", vroeg ze vooraf aan de leerling, die aanvankelijk behoorlijk zenuwachtig was toen de koningin ineens voor haar plaatsnam. Nadien kreeg ze complimenten voor haar werk. "Heel goed", zei Máxima terwijl ze naar haar handen keek.

Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege_2
Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege_3

Voor de leerlingen van de praktijkschool kwam het bezoek van de koningin als een verrassing. Vlak voor haar komst waren ze op de hoogte gebracht. "Het was heel gaaf en bijzonder", keek Thirza (16) terug. Zij mocht Máxima samen met Liv (17) ontvangen aan de receptie, die ook onderdeel uitmaakt van de opleiding. "Het is heel leuk om haar onze school te laten zien."

Koningin_Maxima_bezoekt_Maximacollege_4

Op het Máximacollege worden rond de 165 leerlingen opgeleid in de sectoren Zorg & Facilitair, Dier & Groen, Horeca, Detailhandel & Logistiek en Techniek. Daarna kunnen zij kiezen voor een opleiding op het mbo of aan het werk gaan. In heel Nederland volgen ongeveer 29.000 leerlingen tussen 12 en 18 jaar praktijkonderwijs.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--