Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: William en Catherine op pad in Wales

6 augustus 2020 · Leestijd 2 min

William en Catherine hadden woensdag een drukke dag in Zuid-Wales. Ze bezochten lokale ondernemers om te praten over de coronacrisis en een verzorgingshuis voor een ontmoeting met werknemers en bewoners.

De lokale ondernemers gevestigd op Barry Island mogen sinds kort hun deuren weer openen. De hertog en hertogin van Cambridge bezochten een spelletjeshal die later die dag zou openen. Ook gingen ze langs bij een café voor een gesprek om te praten over de gevolgen van de coronacrisis.

Kijk verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Daarna bezocht het koppel Shire Hall Care Home, een verzorgingshuis in Cardiff. Daar gingen ze in gesprek met bewoners en hun familie over hoe het is om elkaar zo lang niet te kunnen zien. Ook vertelden medewerkers over de maatregelen die getroffen zijn zodat bewoners nu wel familie kunnen zien. 

Daar werd het stel even goed op hun plek gezet. De 87-jarige Joan Drew-Smith was niet blij met de manier waarop het paar in mei een bingo via een videoverbinding leidde. "Het was niet zo goed als het had moeten zijn", aldus Joan.

Toen William vroeg of de bewoonster hen nog herkende, reageerde ze vol overgave. "Ja, jullie hebben het verdomd slecht gedaan", zei Joan. De hertog en hertogin van Cambridge "lagen in een deuk om de opmerking", aldus Britse media. Dat zette zich nog even voort toen Joan aan William vroeg of "dat je assistente is", wijzend naar Catherine.

De winnares van het potje, Margaret Stocks, was een stuk enthousiaster. "Ik vond het wel leuk. Ik had het nog nooit gedaan." Daar reageerde het koppel instemmend op. "Wij ook niet! Daarom waren we zo slecht", zei Catherine.

"Wij vonden het net zo leuk als jij", sloot William af tegen Margaret. "Het was een nieuwe ervaring voor ons."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--