Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Ze zijn er! Harry en Meghan aangekomen in Den Haag

15 april 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn vrijdag aangekomen bij de Invictus Games in Den Haag. Ze werden opgewacht door voormalig commandant Mart de Kruijf en Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag. Het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen is van 16 tot en met 22 april in het Zuiderpark in Den Haag.

De hertog van Sussex, die het sportevenement heeft geïnitieerd, blijft in ieder geval tot de sluitingsceremonie op zaterdag 22 april in Nederland. Zijn vrouw Meghan gaat eerder terug naar Californië, waar het stel woont met kinderen Archie en Lilibet.

Lees verder onder de foto's.

Harry_en_Meghan_aankomst_Invictus_Games_2
Meghan_aankomst_Invictus_Games
Harry_en_Meghan_aankomst_Invictus_Games_1
Harry_en_Meghan_aankomst_Invictus_Games_3

Het is de eerste keer sinds de uitvaart van prins Philip, die op 9 april vorig jaar overleed, dat prins Harry weer in Europa is. Vlak voor hun bezoek aan Nederland hebben Harry en Meghan een verrassingsbezoek aan Engeland gebracht. Daar hebben ze op Windsor Castle Harry's oma, koningin Elizabeth, en zijn vader prins Charles ontmoet.

Het stel wilde lange tijd niet naar Engeland reizen omdat de twee het idee hadden daar niet veilig te zijn. Voor Meghan is het de eerste reis buiten de Verenigde Staten sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis.

In 2020 legden Harry en Meghan al hun koninklijke taken en titels neer en het stel verhuisde naar Californië. Het vertrek van Harry en Meghan leverde hen veel kritiek op. De band met de familie zou sindsdien moeizaam zijn.

De Oranjes

Ook de Oranjes zullen zich tijdens het meerdaagse sportevenement laten zien. Prinses Margriet is erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020. Zij woont, net als haar zoon prins Pieter-Christiaan, de openingsceremonie bij. Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de finale van het rolstoelbasketbal en de sluitingsceremonie.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--