Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijken! Máxima shinet in hagelwit met parels bij staatsbanket in Wenen

27 juni 2022 · Leestijd 2 min

Zoals altijd wordt de eerste dag van een staatsbezoek afgesloten met een staatsbanket. De diamanten, parels en couture worden uit de kast getrokken om er tip top uit te zien. Laat dat maar aan koningin Máxima over!

In Wenen biedt Bondspresident Van der Bellen het koninklijk paar een staatsbanket aan op Slot Belvedere. Máxima shinet in een witte japon met parels, parles en nog meer parels.

"Oostenrijk heeft een speciale plek in ons hart. Wij kennen uw land goed, zowel in winterse als in zomerse gedaante. De gastvrijheid die onze familie hier al generaties lang ontmoet, stemt ons dankbaar", vertelde de koning voor aanvang van het diner.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander Máxima staatsbanket Wenen 1
Willem-Alexander Máxima staatsbanket Wenen 3
Willem-Alexander Máxima staatsbanket Wenen 2

Ook staat hij stil bij de oorlog in Oekraïne. "Vijfhonderd kilometer hiervandaan zijn onschuldige burgers hun leven niet zeker door Russisch geweld. ‘In vrede leven is een fundamenteel mensenrecht’, zei u enkele maanden geleden in uw boodschap tot het volk van Oekraïne. Een waar woord!"

Maandag is het Nederlandse koningspaar begonnen aan het driedaagse staatsbezoek aan Oostenrijk. De reis staat in het teken van duurzame mobiliteit, een verbonden samenleving en culturele uitwisseling. De eerste twee dagen zijn Willem-Alexander en Máxima in Wenen, de laatste dag in Graz.

Willem-Alexander Máxima staatsbanket Wenen 5

Blauw Bloed

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--