Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kinderen Filip bakken wafels voor verpleeghuizen

21 maart 2020 · Leestijd 2 min

Ook de vier kinderen van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde dragen een steentje bij tijdens de coronacrisis. Elisabeth (18), Gabriël (16), Emmanuel (14) en Eléonore (11) hebben wafels gebakken voor twee verzorgingstehuizen. Dat deelde het Belgische hof zaterdag op Twitter.

Belgischgezinbaktwafels.png

"Solidair met de meest kwetsbaren: huisgemaakte wafels voor de bewoners en zorgpersoneel van twee rusthuizen en telefonische contacten met eenzame bejaarden", staat bij een foto van het viertal met manden vol verse wafels. "Samen sterk tegen #Corona!"

Lees verder onder de foto.

De koningin ging zondag al met Emmanuel en Eléonore langs bij een verzorgingshuis in Laken. Bewoners kregen daar vanwege het coronavirus geen bezoek meer, dus verraste Mathilde ze met bloemen en zelfgemaakte cupcakes. Ze ging echter niet naar binnen, maar zwaaide door het raam en wierp kushandjes.

De koning sprak het Belgische volk maandagavond toe. Filip zei te beseffen dat de getroffen maatregelen van iedereen inspanningen vergen, maar onderstreepte ook het belang van die ingrepen. "Een ieder van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden", aldus de koning. "Deze beproeving zal ons sterker maken".

Bron: ANP / Foto: Twitter @MonarchieBE

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--