Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kleding van koningin Mathilde was in 2019 'saai'

2 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft het voorbije jaar de door haar kleding geobsedeerde fans teleurgesteld. "Het was het saaiste modejaar ooit", vertelde blogster Jelka Van Duyse, die de kleding van Mathilde al twintig jaar minutieus in kaart brengt, tegen Het Nieuwsblad. De Vlaamse krant pakt donderdag uit met een overzicht van Mathilde's garderobe in 2019.

Van Duyse heeft veel te klagen. De koningin droeg steeds 'kleedjes' van dezelfde kledingontwerpers en als ze dan toch eens experimenteerde was dat met kledij van buitenlanders, zoals Etro, Giambattista Valli en RED Valentino uit Italië en het Amerikaanse Esprit en Polo Ralph Lauren. "Geen enkele nieuwe Belg, dus. Jammer, omdat hier zo veel talent zit", aldus de modeblogster van 'Modekoningin Mathilde'.

Voorspelbaar

Ze becijferde dat koningin Mathilde in het afgelopen jaar 157 openbare optredens had, waarbij ze maar liefst tachtig keer koos voor haar hofleverancier modehuis Natan - al jaren ook een vaste waarde bij koningin Máxima. Het Italiaanse Armani (20) en Antwerpenaar Dries van Noten (12) werden door Mathilde daarnaast regelmatig uit de kast gehaald.

"Mathilde gaat niet echt op zoek naar verrassende debutanten, een van de redenen waarom dit haar saaiste modejaar is. Dat ze vaker aankopen binnen een korte tijdspanne opnieuw draagt, is een andere reden. Op zich is dat aan te moedigen, maar het maakt haar styling voorspelbaarder", zei Van Duyse tegen Het Nieuwsblad.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--