Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Klein karweitje voor koning op vakantiebestemming

22 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag vanuit Griekenland een Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer bekrachtigd. Dat blijkt uit de website van de Tweede Kamer waarop de door Willem-Alexander digitaal ondertekende boodschap over de 'Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19' werd gepubliceerd.

De koning plaatste zijn handtekening in zijn vakantiehuis in Ermionida, zo blijkt uit de datering van de Koninklijke Boodschap omtrent de "tijdelijke bepalingen in verband met de inzet van een notificatieapplicatie bij de bestrijding van covid-19 en waarborgen ter voorkoming van misbruik daarvan'. 

De koning vertelt nooit waar hij de vakantie doorbrengt maar publicaties in de Staatscourant en bij de Kamer onthullen af en toe toch zijn verblijfplaats, zoals dat vroeger ook het geval was tijdens buitenlandse vakanties van koningin Beatrix. Er zijn veel wetten en besluiten ondertekend in het Oostenrijkse wintersportoord Lech en het Italiaanse vakantiehuis in Tavarnelle.

Beatrix deed dat niet op een iPad, zoals haar zoon nu. Zij deed dat op papier of fax dat ze ter ondertekening kreeg voorgelegd door een op dat moment ook in Italië verblijvende functionaris van het Kabinet van de Koningin. Na de troonswisseling in 2013 is dat gebruik afgeschaft omdat Willem-Alexander digitaal kon tekenen, waarna het betreffende document na terugkeer in Nederland nog een échte handtekening krijgt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--