Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto's van jarige prinses Ingrid Alexandra

21 januari 2022 · Leestijd 2 min

Het is feest in de koninklijke familie van Noorwegen! Prinses Ingrid Alexandra viert vrijdag haar achttiende verjaardag. Het Noorse hof deelt opnieuw enkele nieuwe foto's van de toekomstige troonopvolgster.

De foto's zijn gemaakt in de Witte Salon en de Bernadotte Salon van het Koninklijk Paleis in Oslo. De jarige kan haar 18e verjaardag helaas niet groots vieren vanwege de coronamaatregelen in het land. De festiviteiten, waaronder een galadiner, zijn dan ook uitgesteld. Wel heeft Ingrid Alexandra speciaal voor haar verjaardag een interview gegeven, dat vrijdagavond wordt uitgezonden door de Noorse tv-zender NRK1.

De kleindochter van koning Harald en koningin Sonja krijgt geen auto voor haar verjaardag, hoewel het tot nu toe traditie was dat leden van het koninklijk huis een auto kregen van de Noorse ANWB: Kongelig Norsk Automobilklub (KNA). Nieuwe schenkingsregels zouden dat niet meer toestaan.

Bekijk en lees meer onder de nieuwe foto's.

In aanloop naar haar verjaardag bracht het Noorse hof dinsdag al twee nieuwe foto's van de prinses naar buiten. Deze foto's zijn gemaakt in haar eigen kantoor in het paleis. De dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zal mondjesmaat officiële taken gaan vervullen. Haar studie zal de komende jaren voorgaan, liet het hof eerder weten.

Donderdag legde de prinses haar eerste officiële werkbezoeken af. Ze bezocht het parlement, het hooggerechtshof en premier Jonas Gahr Støre. Bekijk hier de foto's.

Foto's: Ida Bjørvik - Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--