Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Komt dat zien! Paleis en grafkelder gaan open voor publiek!

11 juli 2022 · Leestijd 2 min

Binnenkort opent het Belgische hof de deuren van het Koninklijk Paleis in Brussel en de grafkelder in Laken. Traditiegetrouw mag het publiek gratis een kijkje nemen tijdens de zomermaanden. Maar wat is er nog meer te zien naast al die pracht en praal?

Vanaf 23 juli kan men van dinsdag tot en met zondag tussen 10:30 uur en 17:00 uur een kijkje nemen in het Koninklijk Paleis in Brussel. De toegang is gratis! Reserveren is vooraf wel verplicht.

In het paleis zelf zijn er nog drie verschillende tentoonstellingen te vinden. Het leven van de Belgische koning Boudewijn wordt verteld aan de hand van beelden, archiefstukken en persoonlijke voorwerpen. Veel voorwerpen zullen voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast is er nog een expositie over de klimaatverandering. Bezoekers krijgen een inkijkje hoe er op verschillende manieren onderzoek wordt gedaan naar het klimaat. Tot slot zijn er meesterlijke bouwwerken van Lego te zien.

De Koninklijke Crypte in

Ook de Koninklijke Crypte van Laken in de Onze-Lieve-Vrouwekerk is binnenkort geopend voor publiek. De grafkelder is tot het einde van het jaar iedere maand minstens een dag geopend.

Belgische Crypte

Alle gestorven leden van het Belgisch koningshuis worden hier begraven. Bezoekers kunnen op zondag 31 juli, maandag 29 augustus, zondag 25 september, zondag 2 oktober, dinsdag 1 november, dinsdag 15 november en maandag 5 december een kijkje nemen. Onder anderen Leopold I en zijn vrouw koningin Louise Marie, Karel van België, Leopold III en Albert I liggen in de grafkelder in Laken.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--