Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Abdullah checkt coronamaatregelen op luchthaven Amman

8 september 2020 · Leestijd 2 min

De Jordaanse koning Abdullah heeft maandag de luchthaven bij de hoofdstad Amman bezocht. Abdullah kwam kijken welke maatregelen het Queen Alia International Airport treft als gevolg van de coronacrisis.

Zijn zoon kroonprins Hoessein vergezelde het bezoek aan de grootste luchthaven van Jordanië. Abdullah benadrukte het belang van de maatregelen om de gezondheid en veiligheid van de reizigers te waarborgen. Tijdens het bezoek droegen de kroonprins en de koning dan ook een zwart mondkapje.

Ze brachten een bezoekje aan de aankomsthal, douane en grenscontrole. Bovendien bekeken ze samen met premier Omar Razzaz het lab waar coronatesten worden uitgevoerd en de wachtruimte waar reizigers op hun uitslag wachten. Razzaz kondigde na afloop aan dat de luchthaven dinsdag weer opengaat nu alle coronamaatregelen getroffen zijn.

Ook de Nederlandse koning bracht vorige week een bezoek aan een luchthaven. Op 4 september kwam Willem-Alexander langs op Schiphol om te praten over de verschillende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen die het vliegveld heeft genomen. Hij sprak daar met verschillende medewerkers, van douanepersoneel tot schoonmakers, over de impact van de coronacrisis op hun werk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--