Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Abdullah en gezin naar president Biden

20 juli 2021 · Leestijd 1 min

Koning Abdullah heeft een ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Joe Biden. De Jordaanse vorst werd maandag ontvangen op het Witte Huis, waar de twee met elkaar in gesprek gingen in de Oval Office. Abdullah reisde met zijn vrouw koningin Rania en zoon prins Hussein naar Amerika.

Tijdens het fotomoment voor de pers noemde Biden Abdullah "een goede, loyale en fatsoenlijke vriend". "Je bent er altijd voor ons geweest en wij zullen er altijd zijn voor Jordanië", aldus Biden, die met Abdullah onder meer sprak over de huidige situatie in het Midden-Oosten. De president noemde het gebied een "lastige buurt".

Abdullah beaamde dat in zekere zin. Volgens hem zorgt de regio voor vele uitdagingen. De koning sprak vervolgens ook zijn steun voor Amerika uit. "Je kunt altijd op mij, mijn land en veel van onze collega's in de regio rekenen."

Koning Abdullah, die vaak een bemiddelende rol speelt in de regio, is het eerste staatshoofd uit het Midden-Oosten die in het Witte Huis langskomt sinds Biden in januari president werd.

Abdullah_biden2.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--