Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning achter de draaitafel bij jubileumfeestje Ahoy

9 september 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen op het plein voor Rotterdam Ahoy een interactief muzikaal kunstwerk onthuld. Het kunstwerk, dat 's avonds oplicht, is het verjaardagscadeau van het 50-jarige Ahoy aan de stad Rotterdam en haar inwoners.

De koning onthulde het kunstwerk door een grammofoonplaat op een platenspeler in beweging te zetten. Acht dansers haalden vervolgens in een act het doek weg dat een veel grotere draaitafel bedekte. Wie aan die 'turntable' draait, krijgt muziek te horen.

Willem-Alexander kwam ook naar Rotterdam om de nieuwbouw van Ahoy te zien. De evenementhal heeft er door de nieuwbouw zo'n 30.000 vierkante meter vloeroppervlakte bij gekregen. "We zijn trots op Ahoy", aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb, die ook aanwezig was.

Lees verder onder de video en foto's.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Willem-Alexander kreeg van directeur Jolanda Jansen een rondleiding door het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en RTM Stage, het multifunctionele muziek-en theatercentrum. Met de bouw daarvan is drie jaar geleden begonnen en het complex werd vorig jaar, midden in de coronatijd, opgeleverd.

In het 50-jarig bestaan van Ahoy zijn er tal van spraakmakende concerten gehouden: Pink Floyd was in 1971 de eerste die er optrad. Het North Sea Jazz-festival vond er een thuis en jaarlijks wordt de verjaardag van de koning uitbundig muzikaal ingeluid tijdens de 'Nacht van Oranje'.

De koning bezocht Ahoy - dat door zijn vader prins Claus in 1971 geopend is - eerder dit jaar ook al toen hij een kijkje nam bij de voorbereidingen voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--