Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Albert is biologische vader van Delphine Boël

27 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Albert (85) is de biologische vader van Delphine Boël. Dat blijkt uit een DNA-test, heeft zijn advocaat maandagavond bekendgemaakt. Het voormalige staatshoofd van België staakt de juridische strijd. "Koning Albert heeft beslist om met waardigheid en eer een punt te zetten achter deze pijnlijke procedure", aldus de verklaring.

Delphine_Boel.jpg

De 51-jarige kunstenares Delphine Boël zegt al jaren dat Albert, de vader van de huidige koning Filip, haar biologische vader is. Ze is een dochter van Sybille de Selys Longchamps, die jarenlang een affaire met Albert had. Boël was in 2013 al naar de rechter gestapt, omdat ze wil worden erkend als de biologische dochter van de gepensioneerde vorst.

Lees verder onder de foto.

In mei vorig jaar gelastte een rechtbank dat Albert zijn DNA moest afstaan om duidelijkheid te krijgen over het vaderschap. De resultaten konden aanvankelijk worden stilgehouden, maar in december verwierp het hoogste rechtscollege van België, het Hof van Cassatie, een beroep van de koning waarmee hij de openbaarmaking van het resultaat van de DNA-analyse probeerde te voorkomen.

Publiek geheim

Delphine_Boel_en_koning_Albert.jpg

Delphine zou op 17-jarige leeftijd hebben vernomen van haar moeder dat Albert haar biologische vader was. In 1999 werd het geheim door de Vlaamse journalist Mario Danneels onthuld, maar het duurde nog tot 2013 voor Delphine juridische stappen nam. Inmiddels was al door een DNA-test vastgesteld dat Jacques Boël niet haar biologische vader was.

Lees verder onder de portretten.

Boël heeft altijd gezegd dat het haar niet om geld of titels te doen is. "Delphine wil erkend worden vanwege haar identiteit, en omwille van de identiteit van haar kinderen", zei een van haar advocaten eerder tegen dagblad Het Nieuwsblad. "Ze is niet op zoek naar een plaatsje op de staatsieportretten." Delphine liet ook al weten niet op zoek te zijn naar een nieuwe vader.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--