Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning belt directeur van Koningsspelen-school in Lemmer

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft maandag een kwartier lang gebeld met de directeur van de christelijke basisschool De Arke in Lemmer. Daar was de koning vorig jaar te gast ter gelegenheid van het begin van de Koningsspelen en nu wilde hij weten wat de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus voor de schoolgemeenschap betekende.

"Het was spannend en relaxed, het was een fijn gesprek. De koning was geïnteresseerd hoe Fryslân deze tijd beleeft en wat we doen. Het was heel bijzonder, we hebben ruim een kwartier gebeld", zei direcetur Sietske de Jong na afloop van het telefoontje tegen Omrop Fryslân.

De koning liet zich door de Jong informeren over wat de sluiting van de school voor gevolgen heeft gehad op de schoolkinderen in Lemmer. Verder vroeg de koning naar de ervaringen van de leraren met het lesgeven op afstand. 

De Jong vond het prachtig dat Willem-Alexander zijn school nog niet was vergeten. "Afgelopen jaar was al zo bijzonder dat hij hier kwam om met de kinderen feest te vieren." De koning vertelde ook over zijn eigen thuissituatie. "Hij zei dat een van zijn dochters haar medeleerlingen miste, dat doen onze kinderen ook en wij missen de kinderen."

De koning had ook nog een boodschap, zo vertelde De Jong. "We moeten positief zijn en blijven. En daar geef ik hem gelijk in."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--