Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning belt met Duitse fabrikant beademingsapparatuur

28 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft onlangs gebeld met een fabrikant van beademingsapparatuur. In gesprek met het Duitse Der Spiegel zegt de fabrikant dat de koning een van de prominenten is die hem de afgelopen dagen heeft benaderd om apparatuur en maskers te bestellen.

Het gaat om het bedrijf Dräger dat volgens topman Stephan Dräger op dit moment wordt platgebeld door functionarissen die apparatuur voor hun land willen kopen. Volgens Dräger hebben "ontelbare ministers uit alle mogelijke landen gebeld en dit weekeinde de koning van Nederland". Wat Willem-Alexander precies wilde bestellen is niet duidelijk. De RVD bevestigt dat de koning heeft gebeld maar noemt het bedrijf niet.

Het Duitse bedrijf maakt onder andere 10.000 beademingsapparaten voor de Duitse regering die in fases worden geleverd. Dräger noemt onder anderen de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz die aan de lijn hing en duizend apparaten wilde. Hij moet het volgens de topman echter doen met een schamele vijftig toestellen want meer kan er niet worden geleverd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--