Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning betuigt steun aan provincie Limburg

15 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft in een telefoongesprek met de commissaris van de Koning, Johan Remkes, zijn steun betuigd aan de inwoners van Limburg. Hij wenst de inwoners van de provincie sterkte met de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren vanwege de grote wateroverlast, als gevolg van de zware regenval de afgelopen dagen.

In het gesprek werd de koning geïnformeerd over de huidige situatie, de schade en de verwachtingen voor de komende dagen. Het is nog niet duidelijk of de koning ook een bezoek gaat brengen aan Limburg.

Zuid-Limburg kampt na hevige regenbuien met enorme wateroverlast. Ook de overlast in de regio, in België en Duitsland, is groot. Er wordt nog veel meer water verwacht. Duizend huishoudens in Valkenburg zitten volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zonder stroom. Die roept de mensen nog steeds op hun huizen te verlaten en gas en elektra af te sluiten. Verschillende wegen zijn afgesloten en mensen worden geëvacueerd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tientallen reddingswerkers uit verschillende regio's in Nederland zijn donderdag aan het werk in Zuid-Limburg. Het gaat om 24 eenheden van de Nationale Reddingsvloot (NRV), die in het getroffen gebied onder meer helpen met het redden en evacueren van mensen.

Het zal volgens de Veiligheidsregio nog dagen duren voordat bewoners terug kunnen naar huis. De evacués zitten in de bomvolle hotels, maar de aanvoer van voedsel is gestokt omdat vrachtwagens door het hoge water Valkenburg niet meer kunnen bereiken. Een voedseltekort dreigt in de stad.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--