Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning bezoekt Coördinatiecentrum in Erasmus MC

17 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) in het Erasmus MC in Rotterdam.

Om de werklast van de patiëntenzorg tijdens de coronacrisis zo effectief mogelijk te spreiden over heel Nederland, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het Landelijk Netwerk Acute Zorg gevraagd een Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding op te richten. De opdracht is het creëren van een landelijk dekkend systeem, waarmee patiënten worden verdeeld over de beschikbare zorgcapaciteit in Nederland. 

Hiervoor is inzicht nodig in de meest actuele informatie over beschikbare bedden en transportcapaciteit.

Lees verder onder de foto.

willem_alexander_erasmus_mc.jpg

Koning Willem-Alexander begon zijn bezoek met een gesprek over de spreiding van patiënten. Hij sprak onder meer met prof. Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, Bas Leerink, die de dagelijkse leiding heeft, en vertegenwoordigers van Defensie. Daarna bezocht de Koning de control room. Hier wordt op basis van actuele capaciteitsinformatie 24 uur per dag gewerkt aan de coördinatie van bovenregionale patiëntenspreiding.

Lees verder onder de foto's.

koning_willem_alexander_erasmus_mc_bezoek.jpg
willem_alexander_erasmus_mc_bezoek_control_room.jpg

Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek over het weer opstarten en continueren van planbare niet-corona gerelateerde zorg.

Bron: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--