Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning bezoekt operationeel hoofdkwartier marechaussee

7 oktober 2020 · Leestijd 1 min

Willem-Alexander is woensdagmiddag langsgegaan bij het Landelijk Tactisch Commando van de Koninklijke Marechaussee in Huis ter Heide. De koning leerde tijdens het bezoek aan het operationele hoofdkwartier over de centrale aansturing van de operaties en sprak over de inzet van de marechaussee tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Aan de hand van een actuele casus, de recente verhuizing van De Nederlandsche Bank onder leiding van de marechaussee, kreeg Willem-Alexander uitleg over het plannings- en sturingsproces. De koning kreeg daarnaast door middel van virtual reality een demonstratie van de werking van het operatiecentrum.

Vervolgens kreeg Willem-Alexander in de meldkamer te zien hoe de marechaussee handelt wanneer reguliere processen dreigen te worden verstoord. Afsluitend ging de koning in gesprek met medewerkers over hun ervaringen en werkzaamheden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--