Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning brengt digitaal werkbezoek aan diversiteitsproject musea

11 november 2020 · Leestijd 2 min

Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een digitaal werkbezoek gebracht aan ‘Musea Bekennen Kleur’, een samenwerkingsverband van 31 musea en erfgoedinstellingen. De organisaties werken gezamenlijk aan het verankeren van diversiteit en inclusie in hun dagelijkse praktijk, toegespitst op programmering, publiek, personeel en partners.

De koning sprak met vijf initiatiefnemers en deelnemers over de uitdaging voor musea om in de collectie verschillende perspectieven, verhalen en geluiden te kunnen belichten. Hiernaast is gesproken over de plannen voor tentoonstellingen en educatieve activiteiten en over de noodzaak om samen te werken en van elkaar te leren.

Deelnemende musea zijn onder andere het Centraal Museum, Museum Arnhem, het Zeeuws Museum, het Rijksmuseum, Frans Hals Museum en Bonnefanten. ‘Musea Bekennen Kleur’ is in maart van dit jaar opgericht als samenwerkingsverband om diversiteit en inclusie in te bedden in het DNA van de organisaties.

Het platform wil tentoonstellingen en programma’s presenteren die onderbelichte verhalen en vergeten geschiedenissen zichtbaar maken. ‘Musea Bekennen Kleur’ werkt ook aan een educatief programma waarbij onder meer de thema’s diversiteit en gedeelde geschiedenis zichtbaar worden gemaakt voor kinderen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP/ Foto's: Eva Broekema

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--