Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles aangekomen bij eerste officiële staatsbezoek

29 maart 2023 · Leestijd 2 min

De Britse koning Charles en zijn vrouw koningin-gemalin Camilla zijn woensdagmiddag in Duitsland aangekomen voor hun staatsbezoek. Het vliegtuig met de Britse royals landde op het vliegveld van Berlijn, waar de rode loper voor het koningspaar was uitgerold. Vanuit daar ging het Britse koningspaar door naar de Brandenburger Tor.

Velen Duitse royaltyfans kijken erg uit naar het bezoek van het Britse koningspaar. Rond half 11 stonden al honderden mensen te wachten bij de Brandenburger Tor. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanavond zullen Charles en Camilla aanschuiven bij een staatsbanket, waarbij Steinmeier en Charles beiden een speech zullen geven. Ook brengt Charles een bezoek aan Duitse soldaten en Oekraïense vluchtelingen.

Charles_Berlijn

Op de derde dag zijn de koning en koningin-gemalin in Hamburg, waar er onder andere een kranslegging zal zijn bij een monument. Charles maakt daarna een trip op een boot, terwijl Camilla een lagere school bezoekt.

Frankrijk

Charles zou aanvankelijk van afgelopen zondag tot en met dinsdag een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar vrijdag werd bekend dat de Britse monarch en de Franse president Emmanuel Macron in overleg hadden besloten het bezoek uit te stellen. Reden daarvoor was de onrust in het land naar aanleiding van de omstreden pensioenhervorming van Macron.

Ook in Duitsland was het de afgelopen dagen onrustig, daar vanwege massale stakingen in het ov. Medewerkers eisen loonsverhoging om prijsstijgingen te compenseren. Door de stakingen lag het openbaar vervoer zo goed als plat in het land.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--