Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles geïrriteerd door lekkende pen

14 september 2022 · Leestijd 2 min

Koning Charles heeft het dinsdag behoorlijk aan de stok gekregen met zijn pen. Tijdens het ondertekenen van een boek schreef hij eerst bijna de verkeerde datum op en daarna begon het ding te lekken. "Oh god, ik haat dit", zegt Charles in de video van The Guardian.

Bij het ondertekenen van het boek in Noord-Ierland vraagt Charles zijn omstanders, inclusief zijn vrouw Camilla, welke datum het is. "Vorige keer schreef je de 12e op", wijst de koningin-gemalin haar man op zijn eerdere foutje, waarop de koning geïrriteerd reageert.

Daarop begint de pen te lekken. "Oh kijk, het gaat overal heen, wacht even", zegt Camilla, die de pen van Charles overneemt om hetzelfde boek te tekenen. "Ik kan niet met dit rotding", zegt Charles, terwijl hij zijn hand afveegt. "Dit gebeurt elke keer." De koning loopt daarop duidelijk geïrriteerd de kamer uit, zijn vrouw achterlatend bij het boek.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het bezoek van de nieuwe koning aan Noord-Ierland stond vooral in het teken van de gespannen situatie in het land. Sinds de brexit en de bijbehorende speciale handelsregels voor Noord-Ierland ligt de relatie met het Verenigd Koninkrijk onder vuur.

Tijdens een rouwbijeenkomst in Hillsborough Castle bij Belfast bood het Noord-Ierse parlement Charles condoleances aan voor het overlijden van zijn moeder, koningin Elizabeth. In het kasteel sprak hij ook met de vicepresident van de republikeinse partij Sinn Féin. Na de bijeenkomst vertrok het koningspaar naar de St Anne's Cathedral in Belfast om een herdenkingsdienst voor Elizabeth bij te wonen. 

Als nieuwe koning bezoekt Charles alle vier delen van het Verenigd Koninkrijk om zich voor te stellen als het nieuwe staatshoofd. Eerder werd hij al ontvangen door het Britse en Schotse parlement, vrijdag reist de koning af naar Wales.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--