Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles is weer aan het werk en brengt een toepasselijk bezoek

1 mei 2024 · Leestijd 2 min

Dinsdag bracht koning Charles voor het eerst weer een werkbezoek sinds hij in februari een stapje terugdeed vanwege zijn kankerdiagnose. De koning bracht, heel toepasselijk, een bezoek aan een kankerbehandelcentrum in Londen.

De Britse koning is vanwege zijn gezondheid even niet op werkbezoek geweest. Vanwege een behandeling voor kanker stonden sommige werkzaamheden van de koning even op een laag pitje, activiteiten binnen de paleismuren konden afgelopen weken wel doorgaan. Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat koning Charles alle werkzaamheden weer op zal pakken. Te beginnen bij dit toepasselijke bezoek.

Warm onthaal

Koning Charles bezocht dinsdag het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen. De 75-jarige koning en koningin Camilla werden bij het ziekenhuis verwelkomd door hoogwaardigheidsbekleders. Buiten had zich een grote groep mensen verzameld om de koning te begroeten, waarop hij lachend zwaaide. Binnen in het ziekenhuis werden ze opgewacht door tientallen personeelsleden.

Lees verder onder de foto's.

charles-kanker-bezoek
Koning Charles krijgt na afloop een bloemetje aangereikt.
koning-charles-werkbezoek-kanker
Koning Charles laat een brede glimlach zien.

Steun en toeverlaat

Tijdens het bezoek, dat ongeveer een half uur duurde, ontmoette de koning patiënten en hun families. Hij kreeg ook een korte rondleiding door het ziekenhuis. Op beelden is te zien dat de 75-jarige koning de handen vasthield van de patiënten die hij ontmoette.

Lees verder onder de foto's.

charles-patient-foto
De Britse koning Charles houdt de hand vast van patiënt Asha Millan tijdens een bezoek aan het University College Hospital Macmillan Cancer Center.
charles-schudden-handen
De koning schudt de hand van patiënt Jasper Keech.

Verder kregen de koning en koningin van de hoofdarts meer uitleg over een CT-scanner. In de centrale hal begroette de koning ook personeelsleden van het ziekenhuis.

Lees verder onder de foto.

charles-ct-scan
De Britse koning Charles III en koningin Camilla spreken met Charlie Swanton, hoofdarts van Cancer Research UK, naast een CT-scanner tijdens een bezoek aan het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen.

Met dit bezoek wilde de koning het belang onderstrepen van het vroeg opmerken van kanker, omdat de kans op een succesvolle behandeling daardoor groter is.

Geen nieuwe updates

Buckingham Palace is niet van plan meer informatie te delen over de vorm van kanker die bij koning Charles is vastgesteld en ook niet over de behandeling ervan. Dat schrijft de Britse krant The Independent dinsdag, voorafgaand aan het eerste werkbezoek van de koning sinds zijn diagnose openbaar werd.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--