Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning en koningin brengen staatsbezoek aan Noorwegen

23 september 2021 · Leestijd 2 min

Op uitnodiging van Koning Harald brengt het koningspaar een staatsbezoek aan Noorwegen. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 november in Oslo en Trondheim.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede band tussen Nederland en Noorwegen. Tijdens het bezoek staan er tal van onderwerpen op het programma. Samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid zullen centraal staan tijdens het bezoek.

ANP-351141787.jpg

De laatste keer dat Willem-Alexander en Máxima in Noorwegen waren, was voor de viering van de 80e verjaardag van zowel Harald als zijn vrouw Sonja in 2017. Ook prinses Beatrix, prinses Mabel en prins Constantijn waren uitgenodigd voor het feest.

Een warm en vertrouwd bezoek

Presentator Jeroen Snel kijkt uiteraard uit naar het staatsbezoek. “Het zal een bijzonder staatsbezoek zijn omdat Harald al 84 jaar is. Ook zijn gezondheid is niet opperbest meer”, vertelt Jeroen. Hij vindt het daarom mooi om te zien dat ons koningspaar nog een staatsbezoek kan brengen aan de Noorse koning. “Het zal een heel vertrouwd en warm bezoek worden omdat de families hecht met elkaar zijn”, concludeert Snel, “Harald was namelijk ook de peetvader van prins Friso.”

Wij volgen het staatsbezoek van dag tot dag en doen verslag op onze website en socials. Het koninklijke bezoek komt ook uitgebreid aan bod komen in onze uitzending van zaterdag 13 november. Kijken dus!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--