Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning en koningin met gemengde gevoelens bij fotosessie

16 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag tijdens de traditionele fotosessie op Paleis Huis ten Bosch gereageerd op het overlijden van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het paar noemt hem "een bijzonder mens".

"De aanslag en zijn dood zijn verschrikkelijk voor vele mensen", zei de koning tegenover de aanwezige journalisten en fotografen over De Vries, die donderdag overleed. "Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe."

Vanwege het "afschuwelijke nieuws" over het overlijden van De Vries en de situatie in Limburg na het noodweer had het koningspaar "gemengde gevoelens" bij de fotosessie, bekende Willem-Alexander. Toch besloten ze de sessie door te laten gaan en de media op Paleis Huis ten Bosch voorafgaand aan de zomervakantie te ontvangen. "In goede en slechte tijden", aldus de koning.

Het is de eerste keer sinds vorig jaar juli dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters voor de fotografen poseren.

Gezin

Het koningspaar heeft het met hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane uitgebreid gehad over het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. "Ze waren heel erg geschrokken", vertelt Máxima aan een verslaggever van RTL Boulevard. "Het gevoel van: hoe kan het dat zoiets in het midden van Amsterdam gebeurt?"

Willem-Alexander vult aan dat er bij hen thuis sowieso veel gepraat en gediscussieerd wordt. "Als er zoiets vreselijks gebeurt in Nederland, zijn ze er meteen ook zelf mee bezig", vertelt de koning. "Het leeft heel erg, ook bij de jeugd."

Volgens de koning heerste onder zijn dochters vooral het gevoel van onbegrip. "Dat mag toch niet waar zijn, dat je niet dat werk kan doen in dit land en daarvoor doodgeschoten wordt", blikt hij terug op het gesprek met zijn dochters. "We hoeven het niet eens te zijn met elkaar, maar dit doe je niet."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--