Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe promoot pelgrimsroute Santiago

4 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag in Santiago de Compostella het startsein gegeven voor het eerste internationale congres dat werd georganiseerd door de Xacobea-academie. Dat is een stichting die zich inzet om de Camino de Santiago, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, te promoten.

Felipe zei tijdens zijn bezoek dat de waarden waar de Camino voor staat "een inspiratie zijn". Hij doelde daarbij op het gevoel van verbondenheid en broederschap dat met andere wandelaars ontstaat. Volgens Felipe zijn die eigenschappen ook nodig om de huidige omstandigheden door de coronacrisis het hoofd te bieden.

Felipe hield een deel van zijn openingstoespraak in het Galicisch. Hij prees de bevolking van Galicië voor hun inzet tijdens de coronapandemie, waardoor de schade door de ziekte enigszins kon worden beperkt.

Pelgrimsoord

Jaarlijks lopen vele mensen uit heel Europa de wandeltocht met als eindbestemming de kathedraal van Santiago de Compostella in Galicië, een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor katholieken. Volgens de traditie zou de heilige Sint Jacob, een van de apostelen van Jezus, daar zijn begraven. De wandeltocht die ook wel de Jacobsweg wordt genoemd ontleent zijn naam aan Sint Jacob.

De Spaanse koning is erevoorzitter van het evenement, dat nog tot zaterdag duurt. Oorspronkelijk zou de eerste editie van het congres plaatsvinden in 2020, een jaar voor aanvang van het heilig jaar van Santiago de Compostella. Van een heilig jaar wordt gesproken als 25 juli, de naamdag van Santiago (Sint Jacob), op een zondag valt. Vanwege de coronapandemie is besloten het heilige jaar te verlengen tot 2022.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--