Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe komende week naar Bolivia

31 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe maakt voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer een buitenlandse reis. De Spaanse koning woont op 8 november de inauguratie bij van de nieuwe president van Bolivia, Luis Arce. Deze socialist van de partij van voormalig staatshoofd Evo Morales heeft de op 18 oktober gehouden presidentsverkiezingen gewonnen zonder dat een tweede ronde nodig was.

Als troonopvolger had Felipe een abonnement op het bijwonen van de installaties van nieuwe staatshoofden in Latijns-Amerika. Tussen 1996 en 2014 stak hij maar liefst 69 keer de Atlantische oceaan over om Spanje bij die plechtigheden te vertegenwoordigen. Als toekomstige koning bouwde Felipe daarmee een groot netwerk op, terwijl Spanje tegelijkertijd liet zien veel belang te hechten aan de relaties met Centraal- en Zuid-Amerika.

Na zijn troonsbestijging is Felipe nog maar drie keer bij een inauguratie geweest: Mexico (2018), Panama (2019) en eerder dit jaar Uruguay. Een tijdje vroeg hij zijn vader Juan Carlos om namens hem te gaan. Maar dat was geen oplossing voor de lange termijn, mede omdat Juan Carlos ook daadwerkelijk met pensioen ging. Vandaar dat Felipe nu maar weer zelf in het vliegtuig stapt, in gezelschap van de minister van Buitenlandse Zaken.

De reis van koning Felipe, die op 7 november in Bolivia wordt verwacht, betekent ook een herstel van de vorig jaar december verstoorde diplomatieke relaties tussen beide landen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--