Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe ontmoet president van Estland

9 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft maandag op het Zarzuelapaleis in Madrid de president van Estland, Kersti Kaljulaid, over de vloer gehad. Kaljulaid ging bij Felipe langs als onderdeel van haar werkbezoek aan Spanje.

De Estse president werd vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, de ambassadeurs van Spanje en Estland en de adviseur buitenlands beleid van de president.

Tijdens het overleg bespraken Felipe en de president van Estland onder meer belangrijke kwesties op het gebied van buitenlands beleid, veiligheid en digitalisering, iets waar Estland zich door zijn hoge ontwikkelingsniveau in onderscheidt ten opzichte van andere landen. Na de ontmoeting met de koning, werd de president en haar gezelschap een lunch aangeboden.

Het werkbezoek van Kaljulaid staat ook in het teken van het 100-jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen Estland en Spanje. Als onderdeel daarvan gaat Kaljulaid ook naar een evenement van het Real Instituto Elcano, een denktank waar kennis over de internationale betrekkingen en relaties van Spanje worden gepromoot. Felipe is erevoorzitter van de denktank.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--