Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe verwijdert foto van zijn vader

3 april 2020 · Leestijd 2 min

Dat er sprake is van een verstoorde verhouding tussen koning Felipe en zijn vader Juan Carlos is bekend. Spaanse media hebben bij bestudering van recente opnamen van de werkkamer van Felipe vastgesteld dat een belangrijke foto van vader en zoon is verdwenen.

De ingelijste foto van het tweetal had een voorname plek en was de afgelopen jaren op tal van opnamen uit het Zarzuela Paleis op de achtergrond te zien. Maar na de breuk van Felipe met zijn vader, is de foto weggehaald. Volgens Spaanse media is het een duidelijk signaal.

Pijnlijke situatie

Felipe had vorige maand al laten weten de erfenis van zijn vader niet te zullen accepteren en hem zijn staatstoelage, die uit zijn budget komt, te zullen ontnemen. Dit omdat er onderzoek wordt gedaan naar geheime fondsen die Juan Carlos zou hebben, waarin tientallen miljoenen aan smeergeld ondergebracht zou zijn. Reden voor Felipe om een muur op te trekken tussen zichzelf en zijn vader.

Die scheiding is nu dus ook zichtbaar in de inrichting van de koninklijke werkkamer, van waaruit Felipe dagelijks contact probeert te houden met de samenleving, die zwaar getroffen wordt door de coronacrisis. Meer weten over de situatie in Spanje? Bekijk en lees het hier

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--