Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe vindt VN nog altijd even onmisbaar

10 november 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe ziet de Verenigde Naties nog altijd als onmisbaar. Dat zei de Spaanse vorst dinsdag tijdens de viering van 75 jaar VN op het Koninklijk Paleis van El Pardo in Madrid.

Felipe hield ter gelegenheid van het jubileum, dat hij samen met andere staatshoofden en regeringsleiders ook al in september digitaal vierde, een toespraak. Dat ook op dinsdag werd stilgestaan bij de oprichting van de volkerenorganisatie vindt de koning tijdens de pandemie erg belangrijk.

Lees verder onder de foto's.

Ook nu benadrukte Felipe hoe dankbaar hij is voor de oprichting van de VN. "Voor degenen die het hebben opgericht en voor degenen die eraan blijven werken om de doelen en principes van de Verenigde Naties elke dag echt te verwezenlijken."

De koning sprak vol lof over de stappen die zijn gemaakt op onder meer het gebied van internationale veiligheid en bemiddeling bij conflicten. "Er is nog een lange weg te gaan en de Verenigde Naties zijn vandaag de dag nog steeds net zo onmisbaar als ze zijn geweest met elk van deze mijlpalen die hun geschiedenis kenmerken."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--