Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip belt met Bellen

9 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip heeft maandag telefoongesprekken gevoerd over de coronapandemie. De vorst sprak onder anderen met bondspresident Alexander van der Bellen van Oostenrijk. Filip kreeg van hem complimenten over de rol die België inneemt in de productie van coronavaccins.

"België is de thuisbasis van onderzoeks- en productiefaciliteiten voor Pfizer / BioNTech, AstraZeneca en Johnson & Johnson", tweette Van der Bellen maandag na afloop. "Ik ben ervan overtuigd dat versnelde vaccinatiegraad de weg zal banen voor normaliteit", twittert de bondspresident verder. "Een ander onderwerp van ons gesprek waren de effecten van de crisis op kinderen en jongeren in België en Oostenrijk", schrijft Van der Bellen, waarna hij met een "Hartelijk bedankt" in drie verschillende talen afsluit.

Een virtueel gesprek had koning Filip verder met Jean-Michel van den Eeyden, artistiek directeur van het Belgisch Théâtre de l’Ancre in Charleroi. Met hem besprak de koning de impact van de coronacrisis op het theater en de culturele sector. Daarnaast kwam de eerste minister van België, Alexander De Croo, bij de koning op audiëntie in het Paleis van Brussel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--