Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip brengt bezoek aan postdistributiecentrum

24 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan een distributiekantoor van bpost. Beschermd met een mondmasker bezocht de Belgische vorst de verschillende verwerkingssystemen van het distributiecentrum in Eigenbrakel en sprak hij er met enkele medewerkers. "Je maakt mensen gelukkig. Dat is echt van levensbelang. Bravo!", moedigde de koning het personeel aan.

Filip werd onder meer geïnformeerd over het ziekteverzuim onder de werknemers. "Tijdens de eerste twee weken waren er enkele afwezigen, ongetwijfeld omdat er een zekere angst bestond, maar alle hygiënemaatregelen zijn genomen en vandaag stellen we een lager ziekteverzuim vast dan voor de 'ophokplicht': onze werknemers tonen echt hun maatschappelijk engagement", zei een van de managers van bpost tegen de koning.

Lees verder onder foto's. 

Er wordt in België meer online besteld sinds een groot deel van de winkels moest sluiten. Het aantal rond te brengen postpakketjes bij bpost is gestegen naar 500.000 per dag.

Eerder bezocht de Belgische koning al twee ziekenhuizen. De vorst wil daarmee het belang onderstrepen van het werk van werknemers in vitale beroepen tijdens de coronacrisis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--