Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip heeft een scoop te pakken!

11 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koning Filip had donderdag tijdens een bezoek aan het trainingskamp van de Belgische voetbalploeg een scoop te pakken. Voetballer Kevin De Bruyne verklapte aan de Belgische vorst dat hij zaterdag het openingsduel van het EK voetbal in Sint-Petersburg met Rusland moet overslaan.

De Bruyne hoopt donderdag de tweede groepswedstrijd, in Kopenhagen tegen Denemarken, wel te kunnen spelen. Tijdens de finale van de Champions League, twee weken geleden, liep hij een gebroken neus en oogkas op. De 29-jarige middenvelder moest vorige week een kleine operatie ondergaan. Begin deze week sloot hij aan bij de selectie van bondscoach Roberto Martinez. De Bruyne traint vooralsnog apart van de groep.

Positief vooruitzicht

"Ik heb nog een beetje pijn, maar het gaat al veel beter", zei hij tegen de koning, die door aanvoerder Eden Hazard langs alle spelers werd geleid voor een praatje. "Af en toe draag ik een bril vanwege de zon, maar dat gaat niet altijd." Filip vroeg ook of De Bruyne kan spelen. "De tweede match hopelijk", antwoordde hij. Het zorgde voor opluchting bij de koning. "Fantastisch, ik ben zeer blij dat u terug bent."

Het is mooi nieuws voor koning Filip, want hij reist volgende week donderdag naar Kopenhagen om de tweede wedstrijd van de Rode Duivels op het EK bij te wonen. Het Belgisch voetbalelftal begint aan het toernooi als een van de favorieten. De ploeg staat al sinds 2019 bovenaan de wereldranglijst.

Cadeautje

Ondanks de verplichte mondkapjes vonden de spelers het een fijn bezoek van de koning. "Hij vroeg ​​hoe het met ons ging en kletste met ons, spelers. Het is altijd heel gezellig als we praten", aldus verdediger Jan Vertonghen.

Na een aantal groepsfoto's vertrok de koning weer. Dat deed hij niet met lege handen. Van Hazard kreeg Filip een wit uitshirt van de Rode Duivels mee, met achterop gedrukt de naam 'Filip' en het rugnummer 1.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--