Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip krijgt geloofsbrieven van Nederlandse ambassadeur

29 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip heeft dinsdagmiddag in het Koninklijk Paleis in Brussel de geloofsbrieven in ontvangst genomen die koning Willem-Alexander heeft meegegeven aan zijn nieuwe ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan.

Zowel koning als ambassadeur droegen bij de plechtigheid een mondkapje, maar opvallend genoeg nam Filip de documenten wel persoonlijk aan. Collega koning Willem-Alexander doet dat sinds de coronacrisis niet meer. Op paleis Noordeinde legt een nieuwe ambassadeur de geloofsbrieven op een daartoe gereedstaand tafeltje om fysiek contact, ook indirect, te voorkomen.

De nieuwe Nederlandse ambassadeur werkte voor zijn aanstelling in Brussel, waar hij Maryem van den Heuvel opvolgde, als plaatsvervangend directeur-generaal Politieke Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Eerder was hij ook ambassadeur in het West-Afrikaanse Senegal.

"Ik verheug mij erop een bijdrage te leveren aan de rijke betrekkingen tussen Nederland en België. Er is zoveel dat ons als buurlanden bindt. Zeker in deze tijden van corona, economische krimp en geopolitieke verschuivingen, geldt nog meer dan voorheen: een goede buur is beter dan een verre vriend", zei Kleiweg de Zwaan na zijn benoeming.

Koning Filip ontving ook geloofsbrieven van de ambassadeurs van Ethiopië, Soedan, en Rwanda.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--