Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip legt krans bij graf onbekende soldaat

8 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip heeft vrijdag bij de Congreskolom in Brussel, niet ver van het Koninklijk Paleis, een krans gelegd bij het graf van de onbekende soldaat. Dit ter markering van de 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. De koning werd vergezeld door koningin Mathilde.

Net als bij de Dodenherdenking in Nederland eerder deze week, was slechts een heel klein gezelschap tot de plechtigheid toegelaten. Dit om de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te respecteren. Bij de Congreskolom, met daarop het standbeeld van Leopold I, de eerste koning der Belgen, stond slechts een handvol militairen opgesteld en het koningspaar kwam vrijwel alleen. Publiek werd niet toegelaten.

Lees verder onder de foto's.

koning_filip_belgie_en_koningin_mathilde_herdenking_oorlog.jpg
ANP-410365558.jpg

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vrijdag markeerden ook de Noorse en Britse koninklijke families het einde van de oorlog. De koningshuizen van Nederland en Denemarken deden dat al eerder in de week.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--