Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip ontvangt afzwaaiende journaalpresentatrice

1 december 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip van België heeft presentatrice Martine Tanghe vanwege haar pensioen ontvangen op het Koninklijk Paleis. Dat is te zien in een filmpje dat maandagavond op sociale media is gedeeld na haar laatste keer bij Het Journaal van VRT. De ontmoeting vond vorige week donderdag plaats.

"De mensen gaan u niet vergeten. U zal ons altijd bijblijven als een belangrijk figuur van ons land", zei Filip tegen de 65-jarige Tanghe, die na 42 jaar afscheid neemt. "U kunt gaan genieten van mooie herinneringen."

De koning haalde ook een herinnering op aan een interview dat de presentatrice in 2011 deed met zijn vrouw koningin Mathilde. "Ik weet dat u mijn echtgenote, koningin Mathilde, toen ze nog prinses was, heeft geïnterviewd. Ze heeft daar heel goede herinneringen aan overgehouden", zei Filip, eraan toevoegend dat hij "veel groeten" moest doen van haar.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoewel Filip de presentatrice had uitgenodigd vanwege haar pensioen, verwacht hij niet dat het de laatste keer is dat hij haar ziet. "We zullen elkaar nog terugzien. Ik ben er zeker van."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--