Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip steunt zorgverleners in gezondheidscentrum

29 oktober 2020 · Leestijd 1 min

Koning Filip van België heeft woensdag een bezoek gebracht aan een gezondheidscentrum in Sint-Jans-Molenbeek, een stadsdeel van Brussel. Met het bezoek wilde de koning zijn steun en erkenning betuigen voor het werk dat de zorgverleners tijdens de coronacrisis leveren.

Het gezondheidscentrum biedt onderdak aan zo'n 35 huisartsen, verpleegkundigen, tandartsen en psychologen. Zij behandelen in totaal ongeveer 4000 patiënten. Met het bezoek wilde Filip de eerstelijnszorg ondersteunen voor hun inspanningen. De koning sprak, in een sportzaaltje en op afstand, met dokters, zorgverleners en een maatschappelijk werker over de effecten van corona op hun werk.

In België loopt net als in Nederland het aantal coronabesmettingen flink op. Koning Filip en koningin Mathilde maakten daarom eerder deze week hun agenda's zo goed als leeg om zo min mogelijk officiële bezoeken af te leggen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--