Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning gaat opnieuw buurten in Eindhovense wijk

28 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Het was deels een weerzien met bekenden, het tweede werkbezoek dat koning Willem-Alexander donderdagmorgen bracht aan de Eindhovense wijk de Bennekel. Hij was hier in juli 2015 ook al geweest en wilde nu weten wat er in de tussentijd is verbeterd en terecht is gekomen van de voornemens om de sociale samenhang te verbeteren. "Ik ben nieuwsgierig hoe het in de wijk nu verdergaat", aldus Willem-Alexander.

Koning_spreekt_jongeren_wijk_Eindhoven.jpg

De koning trof daarbij niet alleen weer wethouder Yasin Torunoglu (Wonen, Wijken, Werk en Ruimtelijke Ontwikkeling) maar ook een aantal van zijn eerdere gesprekspartners, waaronder een groep jongeren met Marokkaanse en Turkse achtergrond. Willem-Alexander herkende een aantal ook, hetgeen zeer werd gewaardeerd. Dat net als toen de komst van een minister was aangekondigd en dat in plaats daarvan de koning kwam, vond niemand erg.

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander begon zijn visite in de gymzaal van basisschool De Kameleon, die ondanks de herfstvakantie de deuren even opende om een groep scholieren te laten voetballen. Dat gebeurt onder de vlag van Bennekel United, dat onder meer wordt ondersteund door voetbalclub PSV via het programma PSV United. Deelname aan het voetballen is gekoppeld aan wat karweitjes in de wijk en vormt een schakel tot ontwikkeling van de jeugd en verbetering van de kwaliteit van de wijk.

Lees verder onder de foto's.

PSV-directeur Toon Gerbrands was daarna een van de gesprekspartners van Ajax-fan Willem-Alexander en dat gaf de discussie een extra dimensie. "Toen wij een keer kampioen werden", zei Gerbrands met een schuin oog op de koning, waarbij hij hem er ook aan herinnerde dat de laatste Johan Cruijff Schaal voor de Eindhovense club was.

De directeur begon zelf maar over de 5-0 oorwassing die zijn club vorige week kreeg bij Ajax. "Ik heb nu een slechte week, maar ja, had ik maar een vak moeten leren", zei Gerbrands lachend. Kern van het verhaal was echter dat PSV door de sociaal-maatschappelijke programma's veel voor elkaar krijgt in de wijken. "Het is een betrokken partner in de stad", aldus Nancy van Loon, manager van maatschappelijke organisatie Lumens.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--