Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning gaat weer ambassadeurs ontvangen

5 juni 2020 · Leestijd 2 min

Nieuwe ambassadeurs zijn vanaf juli weer welkom om in Paleis Noordeinde hun geloofsbrieven aan te bieden aan koning Willem-Alexander. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. De plechtigheid waarmee een ambassadeur officieel zijn werkzaamheden aanvangt, is vanwege de coronacrisis sinds februari niet meer gehouden.

Het ceremonieel zal worden aangepast. Zo zal de nieuwe ambassadeur zijn geloofsbrieven niet aan de koning overhandigen maar op een tafel voor Willem-Alexander neerleggen. Ook worden de diplomaat en diens partner niet zoals gebruikelijk door een kamerheer in een koets opgehaald, maar vindt het vervoer plaats met een hofwagen.

In Nederland is het gebruikelijk dat nieuwe ambassadeurs zo snel mogelijk worden ingeroosterd om hun papieren te overhandigen zodat ze aan de slag kunnen. De laatste keer dat de koning geloofsbrieven ontving was op 10 februari, toen de nieuwe vertegenwoordigers van Azerbeidzjan en Slowakije langskwamen. 

Achterstand inhalen

Hun opvolgers, zoverre ze al in Nederland zijn, konden vervolgens hun geloofsbrieven niet komen aanbieden vanwege de maatregelen die ook in het paleis zijn genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen. In de tussentijd zullen ook andere ambassadeurs zijn teruggeroepen en vervangen zodat het paleis snel de achterstand wil inhalen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--