Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning grapt over blunder met garnalen

24 april 2018 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is niet bang om de draak te steken met zichzelf. Dat bleek dinsdagmiddag bij de lunch in Paleis Noordeinde voor de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn vrouw Angélica Rivera de Peña.

toost_koning_president_Mexico.jpg

In zijn tafelrede herinnerde de koning aan zijn Mexicaanse taalblunder van negen jaar geleden, toen hij in een toespraak onbedoeld grof uit de hoek kwam.

In plaats van te zeggen 'een slapende garnaal wordt meegenomen door het getij' zei Willem-Alexander dat de garnalen 'naar de kloten' gingen. Niet meteen taalgebruik dat van een troonopvolger in deftig gezelschap wordt verwacht, al leverde de in het Spaans gedane uitspraak vooral hilariteit en veel media-aandacht op.

Enige ophef

"Bijna tien jaar geleden gaf ik in uw land een toespraak die voor enige ophef zorgde", zei de koning tegen de Mexicaanse president. "Ik weet zeker dat u weet waar ik het over heb", vervolgde hij onder instemmend knikken van Peña Nieto. "De eerste gang laat zien wat wij het liefst met 'camarones' (garnalen) doen!", aldus Willem-Alexander, waarna hij een toost uitbracht op het presidentspaar. En inderdaad begon de lunch met een garnalencocktail.

Lof voor Máxima

De Mexicaanse president die voor een eendaags officieel bezoek in Den Haag is, prees de nauwe en historische banden met Nederland. Hij haalde onder meer aan dat Beatrix en Claus een deel van hun huwelijksreis in Mexico hadden doorgebracht. Ook prees hij de inzet en toewijding van koningin Máxima voor de VN, waarvan hij de afgelopen twee jaar persoonlijk getuige is geweest toen zij Mexico tweemaal bezocht.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--