Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: Koning Harald is opgenomen in het ziekenhuis

5 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen wordt in het Rikshospitalet in Oslo behandeld voor een infectie, dat heeft het Noorse hof bekendgemaakt. De 85-jarige vorst werd met koorts opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens een verklaring van het paleis is er bij Harald een niet nader genoemde infectie vastgesteld. Die moet worden behandeld met antibiotica. De koning krijgt het middel via een infuus binnen, aldus het hof. Harald moet daarom nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Het hof laat weten dat zijn toestand stabiel is.

De echtgenoot van koningin Sonja werd de afgelopen jaren verschillende keren medisch behandeld voor uiteenlopende aandoeningen. Eerder dit jaar kampte Harald met corona. Toen moest hij het een tijdje rustig aan doen om te herstellen.

Een paar dagen geleden was koning Harald nog op het water te vinden. Hij deed mee aan het WK zeilen in het Zwitserse Genève. Harald, die als captain van het team meevoer op de boot Sira, behaalde een tiende plek.  

In het verleden won Harald meerdere medailles op het WK, waaronder een gouden. Ook deed hij meerdere keren mee aan de Olympische Spelen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--