Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald na zeventig jaar weer herenigd met verjaardagscadeau!

21 februari 2023 · Leestijd 2 min

Hoera! De Noorse koning Harald viert vandaag zijn 86e verjaardag. Voor zijn verjaardag heeft hij wel een heel bijzonder cadeau gekregen. Koningin Sonja zet de trotse koning Harald met zijn cadeau op de foto.

Het Noorse hof deelt dinsdag een foto van de jarige vorst met een blauwe motorfiets, die hij zeventig jaar geleden voor zijn zestiende verjaardag had gekregen.

Tijdens een rondleiding langs een tentoonstelling met koninklijke voertuigen in maart vorig jaar, vroeg Harald zich af waar zijn eerste motorfiets was die hij voor zijn zestiende verjaardag had gekregen. Het ging om een blauwe motorfiets van het merk Husqvarna, de 30 Sport-uitvoering. Harald kreeg het destijds cadeau van zijn vader, toenmalig kroonprins Olav.

De zeventig jaar oude motorfiets

Zeven maanden na zijn zestiende verjaardag haalde de huidige koning van Noorwegen zijn rijbewijs voor een lichte motorfiets. Hij gebruikte het vervoersmiddel totdat hij zijn autorijbewijs in 1955 haalde.

De motorfiets werd daarna verkocht. Voor zijn 86e verjaardag kreeg Harald het vehikel, gerepareerd en gerestaureerd, met het originele kenteken weer terug. Het geschenk werd aangeboden op het kantoor van de koning.

ANP/detnorskekongehus 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--