Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: Koning Harald weer met ziekteverlof

31 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen ligt weer in de lappenmand. De koning is zaterdag met succes geopereerd aan zijn rechterknie. Dat heeft het Noorse hof bekendgemaakt. De 83-jarige Harald maakt het uitstekend, aldus de persmededeling.

De koning, die eerder deze maand zijn dertigjarig regeringsjubileum vierde, is vrijdag opgenomen in het universiteitsziekenhuis Rikshospital en had een dag eerder al ziekteverlof opgenomen. Dat betekent dat kroonprins Haakon alle staatsrechtelijke taken overneemt en optreedt als regent. Volgens het paleis doet hij dat in elk geval tot maandag 15 februari.

Gezondheidskwalen

Deze lieve foto van het Noorse koningspaar mag niet ontbreken. Harald en Sonja kennen elkaar al
Deze lieve foto van het Noorse koningspaar mag niet ontbreken. Harald en Sonja kennen elkaar al sinds 1959!.

Koning Harald had last van een pees boven knie. Hij werd de laatste tijd met een wandelstok gesignaleerd, maar loopt al langer met moeite. Vorig jaar moest hij een aantal malen verlof opnemen, onder meer om een kunstmatige hartklep te vervangen.

Ondanks zijn hoge leeftijd en kwalen is aftreden voor de Noorse koning geen optie. De eed die hij in 1991 als koning in het parlement aflegde, is in de ogen van Harald van kracht tot aan zijn dood. Bovendien, zo vertelde hij bij zijn recente jubileum, beleven koningin Sonja (83) en hij nog altijd veel plezier aan hun werk.

Bron: ANP / Kongehuset.no

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--