Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning maakt een rondje door Diergaarde Blijdorp

24 november 2020 · Leestijd 2 min

Voor koning Willem-Alexander stond maandagmiddag een uitje naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam op de planning. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronapandemie voor onderzoeks- en fokprogramma’s. Diverse programma’s zijn sinds de uitbraak afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.

De koning maakte een wandeling door Blijdorp en nam een kijkje bij de verblijven van de kleine (of rode) panda's en de Aziatische olifanten. Ook ging hij langs in het natuurbehoudscentrum, waar uitleg wordt gegeven over de rol van dierentuinen bij het behoud van bedreigde diersoorten.

De koning sprak met verzorgers over de invloed van de pandemie op het behoud van deze dieren en natuurbehoudsprojecten. Via een videoverbinding kwam hij in contact met experts die hem bijpraatten over internationale initiatieven die zijn opgezet om langetermijnschade aan dierenwelzijn en natuurbehoud te voorkomen.

Lees verder onder de foto's.

Dierentuinen, natuurorganisaties en onderzoekers werken wereldwijd samen om dierenpopulaties gezond te houden. Maar sinds de corona-uitbraak zijn diverse onderzoeken en fokprogramma's afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.

Dierentuinen hebben door sluitingen of beperkte bezoekmogelijkheden minder inkomsten en daardoor minder financiële mogelijkheden om te investeren in zulke programma's. Ook belemmeren reisbeperkingen het vervoer van dieren. Diergaarde Blijdorp neemt in totaal deel aan ruim tachtig internationale fokprogramma's, waarvan hij er vijf coördineert.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--