Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Maleisië behandeld na voedselvergifting

29 september 2020 · Leestijd 2 min

De Yang di-Pertuan Agong van Maleisië, sultan Abdullah, is herstellende van een voedselvergifting en enkele verwaarloosde sportblessures. Dat heeft het Istana Negara, het koninklijk paleis, maandag in een verklaring bekendgemaakt. De koning is vorige week dinsdag opgenomen in het Nationaal Hart Instituut in Kuala Lumpur. "Zijn toestand is stabiel en niet verontrustend", aldus de mededeling.

Het paleis had maandag voor enige onrust gezorgd door alleen aan te kondigen dat om 18.00 uur een verklaring zou worden uitgegeven, zonder nadere specificatie. Dat voedde geruchten over de gezondheid van de 61-jarige sultan Abdullah, die vorig jaar voor vijf jaar werd gekozen voor het roulerende koningschap van Maleisië.

De voedselvergifting was snel verholpen en daarna werd de sportieve koning, die onder meer aan polo, voetbal, squash, hockey en golf doet, behandeld aan knieën en enkels. Er is nog een vervolgbehandeling nodig, zo viel te lezen in de anderhalve pagina tellende verklaring. Pas daarna zal de koning terugkeren naar het Istana Negara.

Ondertussen maakte Abdullah zich echter wel zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen in zijn land. Hij drukte de bevolking op het hart voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven en zich te blijven houden aan de coronamaatregelen die de regering heeft afgekondigd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--