Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning moest première Slag om de Schelde afzeggen

27 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander zou op maandagavond 14 december de wereldpremière van de oorlogsfilm De Slag om de Schelde bijwonen. Maar hij zag hiervan af omdat premier Mark Rutte die dag een nieuwe lockdown aankondigde.

Dat vertelde de koning woensdag tijdens een digitaal gesprek met een groot aantal vertegenwoordigers uit de Nederlandse filmwereld. Willem-Alexander wilde op deze manier de zwaar door de coronacrisis getroffen sector moed inspreken.

De Slag om de Schelde vertelt over de strijd om de Scheldemonding in oktober 1944. Het is de duurste Nederlandse productie in vijftien jaar tijd. De film komt nu uit zodra de bioscopen na de lockdown weer open mogen.

Hit in de kerstvakantie

Het epos, met in de hoofdrollen Gijs Blom en Susan Radder, beleefde op maandag 13 december een grootste première in Vlissingen. Het was de bedoeling dat De Slag om de Schelde de grote bioscoopklapper tijdens de kerstdagen zou worden. De hele Nederlandse filmwereld had samengewerkt om ervoor te zorgen dat het publiek tijdens de kerstdagen in elk geval een grote sterke nieuwe titel zou kunnen zien.

Veel Hollywood-blockbusters, zoals de nieuwe James Bond-film en Fast and the Furious 9, zijn op de lange baan geschoven vanwege de coronacrisis. Vrijwel overal ter wereld zijn de theaters dicht of mogen er maar heel weinig mensen worden ontvangen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--