Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Mohammed ziet groot probleem

21 augustus 2019 · Leestijd 2 min

De Marokkaanse koning Mohammed VI, die woensdag zijn 56e verjaardag viert, heeft de sociale ongelijkheid in zijn land aangewezen als een groot probleem. Hij deed dat in een toespraak die dinsdag landelijk werd uitgezonden ter gelegenheid van de 66e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk, een nationale feestdag.

In zijn toespraak sprak koning Mohammed de hoop uit dat een nieuw ontwikkelingsplan zal bijdragen aan het verkleinen van de ongelijkheid in Marokko. De levensstandaard van de Marokkaanse burger moet omhoog, vooral voor diegenen die leven in rurale gebieden. "Dit segment van de bevolking verdient meer steun en aandacht."

De koning heeft een dergelijke boodschap al eerder uitgesproken. Eind juli stelde hij bij de viering van zijn 20-jarig jubileum als vorst blij te zijn met de vorderingen die zijn land heeft gemaakt rond infrastructuur en vrijheden van de bevolking, maar dat meer verbetering nodig is. Vorig jaar bij de viering van de 65e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk sprak hij zijn verbijstering uit over de hoge jeugdwerkloosheid in zijn land.

De verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk is een nationale feestdag in Marokko. Het herinnert aan de verbanning van sultan Mohammed V, de opa van de huidige koning. In de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Fransen moest Mohammed V in 1953 het land verlaten. Twee jaar later keerde hij terug uit ballingschap. In 1957 werd hij de eerste koning van Marokko.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--